Project Description

Stockbridge Amphitheater

Details:

Client: City of AStockbridge

Location: Atlanta, Georgia

Status: Construction Phase

Highlights:

  • New construction of a 3,200 amphitheater

  • Infill downtown development of the City Center

  • Design intend to provide a unique and striking space that blends with the traditional design of the City Hall

Description:

In 2012, TSW completed a Livable Centers Initiative Study for the City of Stockbridge. This study planned for a vibrant infill mixed use Town Center on the site we are standing on today. At the heart of that town center was a public greenspace with a City Amphitheater. In November of 2017, the City of Stockbridge reengaged TSW to provide Design Service for the City.

The Amphitheater has been design to be an extension of the public space around City Hall with the goal of providing a space to accommodate events such as community theater, ticketed national shows, community celebrations, festivals, and opportunities for food trunks. The Amphitheater will seat approximately 3,200 people in a variety of seating options including table, lawn, and stadium seating. Unique elements of the Amphitheater include- VIP boxes, perimeter ribbon buildings containing concessions, ticketing office, will call, and restrooms. The stage support functions are contain in a linear foreground building that compliments the angular stage roof forms, and provides a second story view of events and performances. The materials and forms of the Amphitheater create a unique and striking space that fits comfortably with the traditional design of the adjacent City Hall and public spaces.