Project Description

Studioplex Beltline Retail & Townhomes

Details:

Client: Epic Development

Location: Atlanta, Georgia

Status: Under construction

Highlights:

  • The development consists of 19 townhomes, nestled above a floor of restaurant and retail space
  • Each townhouse provides generous balcony space and rooftop terraces, for a relaxing retreat
  • The property has direct access to the Eastside Beltline Trail and is within a short walk of Krog Street Market

Description:

Located in the heart of the Atlanta BeltLine’s Eastside Trail, this building is within a short walk of Krog Street Market, Freedom Park, and the King Historic District. This 460’ long structure exceeds the normal standards for mixed-use buildings. The structure is designed as two distinctly separate buildings. The lower 30,800 sf Beltline Building is entirely retail and restaurants and by the public from the Beltline. The upper Residential Building is a series of 19 townhomes accessed via parking off of Auburn Avenue.

The architecture reflects a traditional style with modern touches. Each townhouse provides an open floor plan with living, dining, cooking, and socializing. Each resident has the option to connect their living room to the outdoors with a folding door system that lets any interior space open up to the outdoors, which is standard in all units and supplies ample, natural daylight.  When closed, it’s a wall of paneled glass. This development caters to those that want the space of a single-family home with the amenities of living In-town. Each townhouse features a two-car garage and residential elevator that connects to all levels with ease

After TSW completed the black box commercial building at Studioplex, TSW was hired to do one tenant fit-out for an up and coming Barber, Michael Sponsel. Sponsel who did a cameo in a popular TV show, Queer Eye, was ready to create his own barber shop and grow his team. Having his shop in Studioplex commercial box on the Beltline was the guarantee exposure he was looking for. TSW went through schematic design closely with Sponsel and reviewing image boards to create the design aesthetic he was looking for. The main focus for TSW was the storefront. With limited length to make a powerful impact, detail and quality were important. Industrial windows with black walls and light wood trim work make it stand out from the crowd. Inside features brick wall, wood paneling, and exposed ceilings.